Srečanje s predavanjem za lastnike gozdov s posebnim namenom

Kako gospodariti z mestnim gozdom v MOM? Vabljeni na srečanje v sredo 23.11.2022, na Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo v Mariboru.

Skupna služba varstva okolja, Skupne občinske uprave Maribor v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije organizira srečanje lastnikov gozdov s posebnim namenom v Mestni občini Maribor. Na srečanju vam bomo predstavili Odlok o razglasitvi gozdov s posebnim namenom v Mestni občini Maribor, ki je bil sprejet v letošnjem letu. Zavod za gozdove Slovenije vam bo predstavil osnutek 10-letnega  gozdnogospodarskega načrta gozdnogospodarskega območja Maribor (2021-2030) v delu, ki obravnava območja gozdov s posebnim namenom. Na predavanju Zgledno in učinkovito gospodarjenje s svojim gozdom vam bo predavatelj Renato Vovk, dipl. ing. gozd. podal več praktičnih in uporabnih nasvetov kako poskrbeti za svoj gozd.

Komu je srečanje namenjeno?

Srečanje je namenjeno vsem lastnikom omenjenih gozdov ter vsem zainteresiranim, ki jih zanima gospodarjenje z gozdovi s posebnim namenom.

Kdaj in kje?

Srečanje bo potekalo v sredo, 23. 11. 2022. Zbor udeležencev bo ob 16.00 uri na parkirišču predSrednjo lesarsko in gozdarsko šolo Maribor (Lesarska ulica 2, Maribor).  Od tod se bomo podali na teren v bližnji gozd, kjer boste na praktičnih primerih izvedeli kako gospodariti z gozdom s posebnim namenom.

Ob 17.00 uri se bomo ponovno zbrali v amfiteatru šole (II. nadstropje), kjer bo potekalo predavanje in razprava na temo gozdov s posebnim namenom.

Udeležba je brezplačna, potrebna je prijava na dogodek.

Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Prijavite se lahko na povezavi: https://forms.gle/urkGgPKtmEcvSf4BA , kjer izpolnite krajši vprašalnik in potrdite udeležbo ali pošljite e-pošto na naslov renatovovk@gmail.com .

Če se ne morete udeležiti celotnega dogodka, v prijavi navedite na kateri del dogodka bi želeli priti (teren ali predavanje).

Ali ste lastnik gozda s posebnim namenom?

Odloku o razglasitvi gozdov s posebnim namenom v Mestni občini Maribor so zapisane vse parcelne številke, ki ležijo na območju gozdov s posebnim namenom v Mestni občini Maribor. Zemljevid območij gozdov s posebnim namenom najdete tukaj. 

Priloge

Vabilo_na_srecanje_lastnikov_gozdov_s_posebnim_namenom_v_MOM_9.11.2022_A3
(.pdf, 2 MB)