PODELITEV NAGRAD IN PRIZNANJ CIVILNE ZAŠČITE V LETU 2023

Od leta 1992 v Sloveniji vsako leto 1. marca praznujemo dan Civilne zaščite. Ta dan je namenjen počastitvi vseh pripadnic in pripadnikov reševalnih služb, ki nepoklicno ali poklicno izkazujejo solidarnost in nudijo pomoč ljudem, ko jo potrebujejo.

In tako kot vsako leto, je tudi v tem letu Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Maribor, organizirala proslavo in podelitev ob mednarodnem dnevu Civilne zaščite. V tem letu je slavnostna podelitev potekala v petek, 3. marca 2023 v Kulturnem domu Svečina, kjer so podelili srebrne, bronaste in zlate znake Civilne zaščite posameznikom in društvom, za izjemne dosežke na področju zaščite in reševanja.

Iskrene čestitke Kinološkemu društvu za reševalne pse REPS Maribor, ki je v lanskem letu praznovalo 25 obletnico delovanja, ter so ob tej priložnosti prejeli zlati znak Civilne zaščite. Iskrene čestitke tudi sodelavcu Skupne službe civilne zaščite in požarnega varstva g. Igorju Grušovniku, ob prejemu zlatega znaka za njegovo dolgoletno delo kot gasilec, poveljnik civilne zaščite ter občinski gasilski poveljnik v občini Selnica ob Dravi.

Vsem prejemnikom nagrad iskreno čestitamo ter se  zahvaljujemo za vso dosedanje požrtvovalno in nesebično pomoč ob naravnih ali drugih nesrečah.