VOZILA MEDOBČINSKEGA REDARSTVA OPREMLJENA Z AVTOMATSKIMI EKSTERNIMI DEFIBRILATORJI

Vodja Medobčinskega redarstva Uroš Kosi in redar – vodja izmene Robert Merc sta v petek od direktorja Javnega zdravstvenega zavoda Mariborske lekarne Maribor Albina Turka prejela defibrilator za vozilo Medobčinskega redarstva.

V Medobčinskem redarstvu, bomo vsa vozila opremili z defibrilatorji. Za to smo se odločili na podlagi izmenjave izkušenj in ogleda dobrih praks na občinskem redarstvu MO Ljubljana, kjer so vsa službena vozila redarjev opremljena z defibrilatorji, ki so na voljo v primeru urgentne situacije.

Medobčinsko redarstvo se je s prošnjo po donaciji obrnilo na Javni zdravstveni zavod Mariborske lekarne Maribor, ki so sodelovanje z veseljem potrdili. V začetni fazi je sedaj z defibrilatorjem opremljeno eno novo vozilo Medobčinskega redarstva Maribor, v celotnem letu pa bodo z defibrilatorji opremljena vsa vozila Medobčinskega redarstva. Za pravilno delovanje z defibrilatorjem se bodo redarji udeležili izobraževanja za uporabo defibrilatorjev, ki ga bo Območno združenje Maribor – Rdeči križ v luči ohranjanja dobrega sodelovanja za redarje opravil brezplačno.